There but for fortune go you or go I

του Jon «maddog» Hall, προέδρου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Linux International και πρωτοπόρο στο χώρο του GNU/Linux παγκοσμίως. Το άρθρο αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας του κυρίου Hall καθώς και του διευθυντή επικοινωνίας του LPI, Scott Lamberton.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ένας παλιός μου φίλος, ο Hal Miller, έγραψε μια ανοικτή επιστολή στον SAGE, έναν οργανισμό που είναι μέρος του USENIX και ο οποίος εξειδικεύεται στο systems administration. Μπορείτε να διαβάσετε αυτή την επιστολή εδώ. Μπορώ να εγγυηθώ για το γεγονός, πως όταν ο Hal είπε πως ήταν «κορυφαίος στον τομέα του», ήταν όντως.

Από την επιστολή του μπορείτε να δείτε πως ο Hal έχει το ίδιο πρόβλημα όπως και πολλοί άνθρωποι με αυτή την κακή οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Στον σημερινό γρήγορα εναλλασόμενο κόσμο του IT, είναι εύκολο να βγεις «εκτός μόδας» και δύσκολο να ξαναμπείς σε αυτή. Το ίδιο πράγμα συνέβη πολλά χρόνια πρίν, όταν κάποιοι άνθρωποι προγραμμάτιζαν σε μια συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού, σε ένα συγκεκριμένο σύστημα και όταν το σύστημα αυτό γινόταν παρωχημένο, οι άνθρωποι δεν «μετανάστευαν». Με τον καιρό μάθαιναν πως ήταν και οι ίδιοι «παρωχημένοι». Παρ’ όλα αυτά εκείνες τις εποχές, το θέμα ήταν να μάθει κανείς μια καινούργια γλώσσα και (ίσως) ένα νέο λειτουργικό σύστημα – σχετικά απλή διαδικασία με αυτό που χρειάζεται σήμερα.

Ένας άνθρωπος όπως ο Hal, για να επανεισθέλθει στην γενικευμένη τεχνική περιοχή χρειαζόταν να μάθει ΠΟΛΛΑ σχετικά με ασφάλεια, εικονικές μηχανές, πολλά διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, αποθήκευση και ένα σωρό άλλα πράγματα. Εκτός και αν κάνεις όλο αυτό το πράγμα συνέχεια ή έχεις την πολυτέλεια να «πας πίσω στο σχολείο», μπορεί να κολλήσεις στο σημείο που βιώνει ο Hal. Ο αριθμός των νέων ανθρώπων που έχουν διδαχθεί είτε από το σχολείο είτε είναι αυτοδίδακτοι (ή και τα δύο) και «είναι πανέτοιμοι» και πρόθυμοι να δουλέψουν για βασικούς μισθούς είναι τόσο μεγάλος για τους διευθυντές προσλήψεων για να προσλάβουν κάποιον σαν τον Hal. Ο Hal έχει δίκιο στο γεγονός οτι όλο και λιγότερες εταιρείες προσφέρονται να στείλουν ανθρώπους σε μαθήματα ενώ «μαθαίνουν στη δουλειά»-ειδικά όταν τους πληρώνουν με υψηλούς μισθούς.

Επίσης ο Hal φέρνει στο τραπέζι της συζήτησης κάτι που αυτοί οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν, δηλαδή τα χρόνια πρακτικής και διευθυντικής εμπειρίας. Δυστυχώς για κάθε πέντε ή έξι θέσεις υπάρχει τυπικά μόνο μια διευθυντική θέση και αυτό ή προκαλεί στασιμότητα ή συρρικνώνει την αγορά εργασίας.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Hal κατέληξε σε μια θέση διευθυντή, αλλά αναγνώρισε το γεγονός πως χρειαζόταν να αναδομήσει μέρος από την τεχνική του κατάρτιση. Εδώ είναι που το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) λάμπει και εαν αυτή η διευθυντική θέση είναι αυτή της διεύθυνσης των systems administrators, τότε το LPI μπορεί σίγουρα να βοηθήσει. Όπως έχω πει και παλαιότερα στα άρθρα μου, η ομορφιά του ΕΛ/ΛΑΚ είναι οτι μπορείς να γίνεις εξίσου καλός (ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα καλύτερος) από το άτομο το οποίο έγραψε τον κώδικα. Αυτοί μπορεί να είναι σε θέση να κάνουν ομαλές αλλαγές και να τον βελτιώσουν, αλλά εσείς μπορείτε καλύτερα να εξηγήσετε σε ένα μη τεχνικά καταρτισμένο άτομο, πως ακριβώς να χρησιμοποιήσει τον κώδικα.

Θα πρότεινα στον Hal να ρίξει μια ματιά στη θεματολογία του LPI για το κάθε επίπεδο. Αυτό θα του δώσει μια λίστα πεδίων να μελετήσει και η οποία δημιουργήθηκε από administrators που βρίσκονται σήμερα στην αγορά. Έπειτα ο Hal μπορεί να πάρει είτε βιβλία για να διαβάσει για αυτές τις τεχνολογίες είτε να ψάξει πληροφορίες στον Ιστό. Ως διευθυντής ο Hal δε θα πρέπει να ξέρει κάθε εντολή, αλλά θα πρέπει να ξέρει τι είναι δυνατόν να γίνει με τον κώδικα και τι όχι. Ο Hal θα πρέπει να στοχεύσει σε μια από τις εξειδικεύσεις του LPIC-3: Μικτά Περιβάλλοντα, Ασφάλεια ή Εικονικοποίηση και Υψηλή Διαθεσιμότητα. Είναι δύσκολο αυτές της ημέρες για κάποιον να είναι «ειδικός» σε όλα αυτά τα πεδία. Τη στιγμή που οι systems administrators φτάνουν σε αυτό το επίπεδο, τότε αρχίζουν να εξειδικεύονται.

Επίσης, ο Hal θα έπρεπε να κοιτάξει τι «έπεται». Το Facebook είναι κάτι που υπάρχει σήμερα, αλλά το «καινούργιο που έρχεται» θα είναι εδώ σύντομα και ο Hal μπορεί να συγκεντρώσει μέρος της εξειδίκευσής του σε αυτή τη τεχνολογία.

Είναι αστεία η λέξη «ειδικός». Όταν ήμουν μαθητής στο κολλέγιο σκεφτόμουν για μια καριέρα στη δασοκομία. Επισκέφτηκα τον επικεφαλή των δασοκόμων για το Maryland. Ήταν ένα σχετικά νέο άτομο, μόλις μερικά χρόνια απόφοιτος κολλεγίου και εντυπωσιάστηκα που είχε τον τίτλο «Επικεφαλής Δασοκόμος». Τον ρώτησα εαν ήταν ειδικός στη δασοκομία και τι χρειαζόταν κάποιος για να γίνει «ειδικός». Χαμογέλασε και μου είπε πως δεν ήξερε πόσα πρέπει να ξέρει κάποιος για να γίνει «ειδικός», αλλά στον τοίχο πίσω του ήταν όλα τα βιβλία σχετικά με τη δασοκομία τα οποία είχε διαβάσει ενώ ήταν στο κολλέγιο. Περίμενα να δω ένα τοίχο από βιβλία, αλλά αντ’ αυτού είδα μόνο έξι ή επτά βιβλία, καθένα για «οικολογία», «δέντρα», «θάμνοι», «έδαφος», «έντομα», «πανίδα» και μερικά ακόμα. Ενώ από την εμπειρία μου στο κολλέγιο μου ξέρω πως επίσης διάβαζε πολλά περιοδικά, μιλούσε με πολύ κόσμο και έκανε εργασία πάνω στο πεδίο του, κόλλησε στο μυαλό μου το γεγονός πως διαβάζοντας μόνο έξι βιβλία πήγε τόσο μακριά ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι να τον θεωρούν «ειδικό» στη δασοκομία. Πόσα βιβλία και πόσο μελέτη θέλει κάποιος για να γίνει «ειδικός» στην διαχείριση βάσεων δεδομένων; Πόσο μακριά μπορεί να σας πάει το να διαβάσετε έξι ή οκτώ βιβλία, να απορροφήσετε όλη τη γνώση και να την εφαρμόσετε σε μερικά φθηνά GNU/Linux PC’s ή σε μια «ομάδα» από εικονικές μηχανές;

Δοθέντος ενός βιβλιοφάγου, με μια ώρα κάθε βράδυ και ακόμα μια ώρα «εφαρμογής», θα μπορούσατε να διαβάσετε κατα τη διάρκεια ενός έτους εικοσιέξι βιβλία (ένα κάθε δύο εβδομάδες). Ναι, αυτό θα σήμαινε οτι δε θα κοιτούσατε το τελευταίο reality show στην τηλεόραση, ή το να πείτε στην οικογένειά σας πως θέλετε δυο ωρίτσες «ησυχίας» τη νύχτα ενώ οι υπόλοιποι διαβάζουν για το σχολείο ή δουλεύουν στις δικές τους δουλειές. Επίσης μπορεί να σημαίνει πως τρώτε γρήγορα το κολατσιό σας στη δουλειά και ξοδεύετε τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο του, «ειδικευόμενοι» (ένα σπουδαίο πράγμα με τις εικονικές μηχανές είναι πως «ξεκινούν’ εκεί που τις άφησες) και το τέλος του χρόνου θα μπορείτε να θεωρείστε και πάλι «ειδικός».

Τελικά, όταν νιώθετε έτοιμοι, μπορείτε να πάτε στο αφεντικό σας και να του πείτε πως είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα στην καριέρα σας το οποίο θα σας οδηγήσει «στην κορυφή». Φυσικά μέρος αυτής της ετοιμότητας μπορεί να είναι μια πιστοποίηση LPI η οποία εξετάζει τις γνώσεις σας και η οποία δείχνει στο τωρινό (ή μελλοντικό) αφεντικό σας ότι έχετε λάβει χρήσιμη γνώση κατά τη διαδρομή σας.

Για όλους τους «Hal» εκεί έξω, καλή τύχη!

0