Το Open University UK προσθέτει την Πιστοποίηση Linux στο Ακαδημαϊκό του Πρόγραμμα

(Σακραμέντο, CA, ΗΠΑ: 16 Μαρτίου 2011) – Το Linux Professional Institute (LPI), ο κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης στον κόσμο του Linux (http://www.lpi.org) και το Open University UK (http://www.open.ac.uk) ανακοινώνουν πως οι εγγεγραμμένοι φοιτητές του Open University στο εισαγωγικό μάθημα Linux θα έχουν το δικαίωμα απόκτησης ενός εκπτωτικού κουπονιού για να λάβουν την πιστοποίηση CompTIA Linux+ Powered by LPI. Οι φοιτητές και οι οι επαγγελματίες ΤΠ που αποκτούν την CompTIA Linux+ Powered by LPI πιστοποίηση αυτόματα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους για να λάβουν την πιστοποίηση LPIC-1.

To Open University UK ξεκίνησε αυτή την εκπτωτική πρωτοβουλία ως συνέχεια της επιτυχούς εισαγωγής της online εξ’ αποστάσεως σειράς μαθημάτων για το Linux για προπτυχιακούς ενήλικες φοιτητές, το Μάιο 2010. Πάνω από 1000 φοιτητές ολοκλήρωσαν αυτό το ακαδημαϊκό πρόγραμμα το περασμένο έτος, το οποίο παρέχει τις απαραίτητες μονάδες για το πτυχίο τους. Επιπλέον 500 αναμένεται να εγγραφούν τη νέα περίοδο που ξεκινάει το Μάιο του 2011.

«Αυτή η πρωτοβουλία παρουσιάζει την αποφασιστικότητα του LPI και το μακρύ ιστορικό συνεργασίας με την βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό τομέα για την προώθηση του επαγγελματισμού στο Linux και το Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα. Συγχαίρουμε το Open University UK για την αναγνώριση της αξίας της επαγγελματικής πιστοποίησης και τις προσπάθειεές τους να κάνουν την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες απασχόλησης που σχετίζονται με το Linux, προσιτές στο φοιτητικό κοινό του» δήλωσε ο Jim Lacey, πρόεδρος και CEO του LPI.

«Η σειρά εισαγωγικών μαθημάτων στο Linux αποδείχτηκε πολύ δημοφιλής με ενήλικους φοιτητές και σημαντική αξία προστέθηκε από την αναζήτηση μιας, αναγνωρισμένης από τη βιομηχανία, πιστοποίησης Linux με την ολοκλήρωση αυτής της online εκπαίδευσης. Το κέρδος αυξάνεται κατακόρυφα εαν κάποιος σκεφτεί πως εαν επιτύχει στην απόκτηση της πιστοποίησης CompTIA Linux+ powered by LPI, λαμβάνει αυτόματα την πρώτη του πιστοποίηση LPIC-1 και Novell Certified Linux Administrator Certification. Ως εκπαιδευτής ο οποίος θέλει την καλύτερη ευκαιρία επαγγελματικής απασχόλησης για τους μαθητές του, δε μπορώ παρα να χειροκροτήσω το LPI για την ηγετική θέση που έχει στην προώθηση αυτής της συνεργασίας στην πιστοποίηση Linux», είπε ο Andrew Smith, Linux Course Chair, Open University UK.

Περισσότερες πληροφορίες για το εισαγωγικό μάθημα στο Linux του Open University UK, δείτε: http://www3.open.ac.uk/study/undergraduate/course/t155.htm

Το πρόγραμμα πιστοποίησης LPIC για επαγγελματίες του Linux έχει γίνει αποδεκτο ως εθνικά αναγνωρισμένο πτυχίο ΙΤ για φοιτητές κολλεγίου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε τεχνικές σχολές στην Αγγλία, την Ουαλία, η Βόρειο Ιρλανδία και τη Σκωτία. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: http://www.lpi.org/eng/about_lpi/what_s_new/lpi_recognized_by_uk_education_authorities

Το Linux Professional Institute υποστηρίζεται παγκοσμίως από την βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής, επιχειρηματικούς πελάτες, επαγγελματίες της κοινότητας, κυβερνητικές υπηρεσίες και από την εκπαιδευτική κοινότητα. Το πρόγραμμα πιστοποίησης LPI υποστηρίζεται από ένα δίκτυο συνεργατών που εκτείνεται σε πέντε ηπείρους και διανέμεται σε όλο τον κόσμο σε πολλές γλώσσες με πάνω από 7.000 τοποθεσίες πραγματοποίησης εξετάσεων. Από το 1999, LPI έχει παραδώσει πάνω από 270.000 εξετάσεις και 90.000 LPIC πιστοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.

# # #

Σχετικά με το Linux Professional Institute:

Το Linux Professional Institute προωθεί και πιστοποιεί βασικές δεξιότητες στο Linux και τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα μέσα από την παγκόσμια παράδοση ολοκληρωμένων, υψηλής ποιότητας, ανεξάρτητων από προμηθευτές εξετάσεων. Ιδρυθέν ως διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, τον Σεπτέμβριο του 1999 από τη κοινότητα του Linux, το Linux Professional Institute συνεχίζει να επιδεικνύει αναγνωρισμένο παγκόσμιο ηγετικό ρόλο στην πιστοποίηση των επαγγελματιών του Linux. Το LPI προωθεί το Linux και το κίνημα του ανοιχτού κώδικα, μέσω στρατηγικών εταίρων, χορηγιών, καινοτόμων προγραμμάτων και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της κοινότητας. Μεγάλοι χρηματικοί χορηγοί του LPI είναι: Platinum Χορηγοί, η IBM, το Linux Journal, το Linux Magazine, η Novell, η SGI, και η TurboLinux ενώ Χρυσοί Χορηγοί, η HP και η IDG.

0