LPI@SUSECon 2012

του Scott Lamberton, υπεύθυνου επικοινωνίας του Linux Professional Institute.

Το άρθρο αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας του κυρίου Scott Lamberton.

Το LPI προσκαλεί όλους τους συνεργάτες και τους εγγεγραμμένους υποψηφίους να συμμετάσχουν μαζί μας στο SUSECon 2012 και στο Συνέδριο openSUSE στο Ορλάντο της Φλόριδα: SUSECon – 18-21 Σεπτεμβρίου Συνέδριο openSUSE 22-23 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του SUSECon 2012 το LPI θα φιλοξενήσει ένα περίπτερο πληροφοριών (όλοι οι συνεργάτες είναι ευπρόσδεκτοι να μας επισκεφτούν!): Booth 105 Hall D και E, Exhibit Hall, Grand Caribe Royale Hotel and Convention Center, Ορλάντο, Φλόριδα.

Προγραμματισμένες συνεδρίες LPI κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων SUSE περιλαμβάνουν τα ακόλουθα (όλα βρίσκονται στο Grand Sierra Ballroom, Room F: Caribe Royale Hotel in Orlando, Florida— οι αριθμοί των συνεδριών υπάρχουν για σκοπούς εγγραφής στο SUSECon):

Τετάρτη, 19 Σεπ:
1) 1:00μμ-2:15μμ: «Catching the Wave of Open Source Careers» (Session LPI1980)
2) 2:30μμ-3:45μμ: The Linux Professional Institute Certification Program (Session LPI1982)

Πέμπτη, 20 Σεπ:
3) 2:00μμ-5:00μμ: LPI-101 ExamCram (LPI1981)

Παρασκευή, 21 Σεπ:
4) 9:30πμ – 11:15πμ: LPI Exam Lab (SUSECon 2012: LPI1983)
5) 1:00μμ – 4:00μμ: LPI Exam Lab (openSUSE Summit)

Σάββατο, 22 Σεπ:
6) 10:15 πμ: «Community Engagement and Linux Certificaion to Advance your IT Career»

Αναλυτικές πληροφορίες των συνεδριών έχουν ως εξής:
— 

1) Linux Professional Institute: Catching the Wave of Open Source Careers

Εντός του κλασσικού μοντέλου της υιοθέτησης τεχνολογίας, το Linux και άλλες τεχνολογίες Ανοικτού Κώδικα έχουν ξεκάθαρα κινηθεί εμπρός και πέρα από τις φάσεις «Λάτρεις» και «Αρχική Πλειοψηφία». Αυτό το κύμα της υιοθέτησης σύντομα θα κορυφωθεί και οι επαγγελματίες ΤΠΕ με το Linux και τις δεξιότητες λογισμικού Ανοικτού Κώδικα θα βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση. Αυτή η παρουσίαση θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον σας για το πώς μπορείτε να επεκτείνετε την καριέρα σας στις ΤΠΕ μέσω της λήψης διαπιστευτηρίων, ανάμιξης στην κοινότητα και ενεργό παρουσία στα σχετικά κοινωνικά δίκτυα. Αυτή η πληροφοριακή συνεδρία θα σας παρέχει παραδείγματα απ’ όλο τον κόσμο για την αυξανόμενη ζήτηση των επαγγελματιών Linux/OSS, συμβουλές για την ενίσχυση των προοπτικών της καριέρας σας και μια σανίδα σωτηρίας/εργαλειοθήκη που θα σας δώσει τη δυνατότητα να δαμάσετε το «μεγάλο κύμα» της υιοθέτησης του Linux/Open Source.

Παρουσιάζει: Ross Brunson, Director of Member Services

2) The Linux Professional Institute Certification Program

Η συνεδρία θα περιλάβει τα στοιχεία της ανάπτυξης εξετάσεων (Job Task Analysis, Subject Matter Experts, και Objective Development) και θα περιγράψει τις απαιτήσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης του Linux Professional Institute (ειδικά το LPIC-1). Θα περιλαμβάνει ανάλυση του τεχνικού περιεχομένου του δεύτερου διαγωνίσματος για το LPIC-1, δηλαδή το τεστ LPI 102. Αυτή η παρουσίαση θα αγγίξει επίσης τη σχέση μεταξύ του LPIC-1 και της SUSE Certified Linux Administrator certification.

Παρουσιάζει: G.Matthew Rice, Director of Product Development

3) LPI-101 ExamCram

Το LPI-101 είναι η μία από τις δύο εξετάσεις που είναι απαραίτητες για την απόκτηση της Πιστοποίησης Linux Professional Institute Certification, Επίπεδο Πρώτο (LPIC-1). Το LPIC-1 είναι μια ουδέτερη από προμηθευτές πιστοποίηση για την διαχείριση συστημάτων στο Linux. Κάποιος που αποκτά το LPIC-1 είναι αυτόματα εγκεκριμένος για να παραλάβει την πιστοποίηση SUSE Certified Linux Administrator certification. Με σκοπό την επιτυχία στα διαγωνίσματα LPIC-1, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα χρόνο εμπειρίας στο Linux. Αυτό το μάθημα είναι μια ημερίδα που είναι σχεδιασμένη για να προετοιμάσει έναν χρήστη Linux να γράψει το τεστ LPI-101 οδεύοντας προς την πιστοποίηση LPIC-1. Αυτή η συνεδρία ExamCram περιλαμβάνει πληροφορίες στη δομή της εξέτασης, τύπους ερωτήσεων και πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρακτικά την εμπειρία σας και τη γνώση σας πάνω στο Linux για να καθορίσετε τις σωστές απαντήσεις του τεστ. Οι συμμετέχοντες στο ExamCram θα κερδίσουν εξαιρετικές συμβουλές, κόλπα και τεχνικές με σκοπό να ολοκληρώσουν επιτυχώς και να περάσουν τις εξετάσεις LPI. Ο διοργανωτής, έχει παράσχει στο παρελθόν ExamCram και εκπαίδευση πάνω στο LPI για 10 χρόνια και καλωσορίζει όλες τις ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του.

Διοργανωτής: Ross Brunson, Director of Member Services

4) και 5) LPI Exam Labs

To Linux Professional Institute (LPI) θα προσφέρει όλα τα γνωστά διαγωνίσματα LPIC κατά τη διάρκεια του SUSECon 2012. Τα διαγωνίσματα LPI είναι διαθέσιμα στην προνομιακή τιμή των $99 ανά τέστ – εκτός από το LPI-301 το οποίο κοστίζει $219. Λεπτομέρειες σχετικά με τα διαγωνίσματα είναι διαθέσιμες στην σελίδα πιστοποίησης του LPI (http://www.lpi.org/linux-certifications). Για να διασφαλίσετε τη διαθεσιμότητα των διαγωνισμάτων παρακαλούμε εγγραφείτε εκ των προτέρων στο events@lpi.org και υποδείξτε μας τα προτιμώμενα διαγωνίσματα. Για να συμμετάσχετε στα exam labs θα πρέπει να έχετε μια LPI ID την οποία μπορείτε να την αποκτήσετε στην περιοχή εγγραφής του LPI: http://www.lpi.org/register Την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι μπορούν να πληρώσουν για τις εξετάσεις τους με cheque 15 λεπτά πριν από το exam lab. Ειδάλλως η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω Paypal. Κάθε διαγώνισμα διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Οι υποψήφιοι των εξετάσεων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την LPI ID και ένα κυβερνητικό έγγραφο (διαβατήριο, ταυτότητα) πριν από το exam lab. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις LPI κατά τη διάρκεια του SUSECon 2012 και του συνεδρίου openSUSE παρακαλούμε να έρθετε σε επικοινωνία με το προσωπικό του LPI στα αντίστοιχα περίπτερα των εκδηλώσεων αυτών.

Διοργανώτρια: Brooke Gresham, Operational Support Manager

Περισσότερες πληροφορίες για τις συνεδρίες του LPI κατά τη διάρκεια της SUSCon 2012 μπορούν να βρεθούν στο: https://www.susecon.com/scheduler/catalog.do

openSUSElogo6) openSUSE: «Community Engagement and Linux Certification to Advance your IT Career»

Αυτή είναι μια ανεπίσημη και ευρεία συνεδρία στο πως η ενασχόληση με την κοινότητα σε έργα λογισμικού Ανοικτού Κώδικα και πιστοποίησης Linux μπορεί να βοηθήσει κάποιον στην ανάπτυξη της καριέρας του. Παρουσιάσεις από το Linux Professional Institute (LPI) θα κάνουν οι G.Matthew Rice, LPI’s Director of Product Development και R.Brunson, LPI’s Director of Member Services και θα αντικατοπτρίσουν την δική τους εμπειρία με τα έργα Linux και Ελεύθερου Λογισμικού, εκπαίδευσης ΤΠΕ και ενασχόλησης με την SUSE. Άλλα θέματα που θα καλυφθούν θα περιλαμβάνουν τη διαδικασία ανάπτυξης διαγωνισμάτων του LPI και άλλα έργα κοινότητας στο LPI. Οποιοσδήποτε που κατέχει μια LPI ID και σχεδιάζει να παρακολουθήσει είτε την SUSECon ή το συνέδριο openSUSE θα πρέπει να έλθει σε επαφή με το LPI για μια ποικιλία εκπτώσεων, στο info@lpi.org

0