Το LPI αναπτύσσει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Μαλαισία

(Σακραμέντο, CA, ΗΠΑ: 14 Φεβρουαρίου, 2011) – Το Linux Professional Institute (LPI), ο κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης στον κόσμο του Linux (http://www.lpi.org) ανακοινώνει μια νέα πρωτοβουλία για την προώθηση της εκπαίδευσης του Linux στα κολλέγια και τα πανεπιστήμια στη Μαλαισία. Αυτή η πρωτοβουλία από τον τοπικό συνεργάτη LPI, LPI-Asia Pacific (LPI-APAC), θα δώσει την δυνατότητα σε τριτοβάθμια ακαδημαϊκά προγράμματα στη Μαλαισία να υθοθετήσουν την εκπαίδευση LPI ως μέρος του συνήθους προγράμματος σπουδών τους. Το LPI-APAC εργάζεται με το Τμήμα Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Ανώτερης Εκπαίδευσης της Μαλαισίας για την παρουσίαση αυτού του προγράμματος αμφότερα στα ιδιωτικά και τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μαλαισίας.


«Συγχαίρουμε τον συνεργάτη μας, το LPI-APAC, για την ανάπτυξη αυτής της καινούργιας προσέγγισης του Εγκεκριμένου Ακαδημαϊκού Προγράμματος του LPI. Επιπρόσθετα, η υποστήριξη από το Υπουργείο Ανώτερης Εκπαίδευσης της Μαλαισίας είναι εκπληκτική και αποδεικνύει τις μακροχρόνιες προσπάθειες του LPI για αρμονική συνεργασία με τις κυβερνήσεις, τα πανεπιστήμια και τη βιομηχανία για την παραγωγή επαγγελματισμού στο Linux», δήλωσε ο Jim Lacey, πρόεδρος και CEO του Linux Professional Institute.

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών συνεργατών του LPI το οποίο περιλαμβάνει και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς (LPI-ATP) και ακαδημαϊκούς (LPI-AAP) έχει περισσότερο από 300 μέλη παγκοσμίως και παρέχει εκπαίδευση στο Linux και ανάπτυξη δεξιοτήτων για να προετοιμάσει μαθητές για την πιστοποίηση LPI. Για περισσότερες πληροφορίες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών συνεργατών του LPI παρακαλούμε δείτε εδώ: http://www.lpi.org/training

«Το Τμήμα Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Ανώτερης Εκπαίδευσης της Μαλαισίας έχει εξετάσει τα προγράμματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης που παρέχονται από το Linux Professional Institute και επιβεβαιώνει πως ανταποκρίνεται στις σημερινές εκπαιδευτικές απαιτήσεις. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα του LPI έχει μεγάλη δυναμική και μπορεί να είναι επωφελές για τα «Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» του κράτους μας και πιο συγκεκριμένα σχετικά με τις δραστηριότητες του LPI για την υποστήριξη της ακαδημαϊκής και βιομηχανικής συνεργασίας. Προσκαλούμε τα τριτοβάθμι εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη Μαλαισία, να επικοινωνήσουν με το LPI για το πρόγραμμά τους» δήλωσε ο Καθηγητής Madya Dr. Zarida Hambali, Διευθυντής του Τομέα Ακαδημαϊκού Αναπτυξιακού Management του Τμήματος της Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Ανώτερης Εκπαίδευσης της Μαλαισίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκπαίδευση και το πρόγραμμα πιστοποιήσεων για «Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» στη Μαλαισία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το operations at apac.lpi.org

Το Linux Professional Institute υποστηρίζεται παγκοσμίως από την βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής, επιχειρηματικούς πελάτες, επαγγελματίες της κοινότητας, κυβερνητικές υπηρεσίες και από την εκπαιδευτική κοινότητα. Το πρόγραμμα πιστοποίησης LPI υποστηρίζεται από ένα δίκτυο συνεργατών που εκτείνεται σε πέντε ηπείρους και διανέμεται σε όλο τον κόσμο σε πολλές γλώσσες με πάνω από 7.000 τοποθεσίες πραγματοποίησης εξετάσεων. Από το 1999, LPI έχει παραδώσει πάνω από 270.000 εξετάσεις και 90.000 LPIC πιστοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.

# # #

Σχετικά με το Linux Professional Institute:

Το Linux Professional Institute προωθεί και πιστοποιεί βασικές δεξιότητες στο Linux και τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα μέσα από την παγκόσμια παράδοση ολοκληρωμένων, υψηλής ποιότητας, ανεξάρτητων από προμηθευτές εξετάσεων. Ιδρυθέν ως διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, τον Σεπτέμβριο του 1999 από τη κοινότητα του Linux, το Linux Professional Institute συνεχίζει να επιδεικνύει αναγνωρισμένο παγκόσμιο ηγετικό ρόλο στην πιστοποίηση των επαγγελματιών του Linux. Το LPI προωθεί το Linux και το κίνημα του ανοιχτού κώδικα, μέσω στρατηγικών εταίρων, χορηγιών, καινοτόμων προγραμμάτων και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της κοινότητας. Μεγάλοι χρηματικοί χορηγοί του LPI είναι: Platinum Χορηγοί, η IBM, το Linux Journal, το Linux Magazine, η Novell, η SGI, και η TurboLinux ενώ Χρυσοί Χορηγοί, η HP και η IDG.

0