Οι εξετάσεις πιστοποίησης LPI ξεπερνούν τις 350,000 παγκοσμίως

Οι Εξετάσεις Πιστοποίησης LPI Ξεπερνούν τις 350,000 Παγκοσμίως (Σακραμέντο, CA, ΗΠΑ: 31 Ιανουαρίου 2013) Το Linux Professional Institute (LPI), ο κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης στον κόσμο του Linux ανακοίνωσε οτι το 2012 επετεύχθησαν σημαντικοί στόχοι: παράδοση πάνω από 350,000 εξετάσεις και 120,000 πιστοποιήσεις παγκοσμίως από την ίδρυσή του οργανισμού.

Οι Εξετάσεις Πιστοποίησης LPI Ξεπερνούν τις 350,000 Παγκοσμίως (Σακραμέντο, CA, ΗΠΑ: 31 Ιανουαρίου 2013) Το Linux Professional Institute (LPI), ο κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης στον κόσμο του Linux ανακοίνωσε οτι το 2012 επετεύχθησαν σημαντικοί στόχοι: παράδοση πάνω από 350,000 εξετάσεις και 120,000 πιστοποιήσεις παγκοσμίως από την ίδρυσή του οργανισμού.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει ισχυρή ετήσια αύξηση των προγραμμάτων πιστοποίησης παγκοσμίως. Αυτό είναι ενδεικτικό της αυξανόμενης υιοθέτησης του Linux στις επιχειρήσεις και η αυξανόμενη ζήτηση εκπαιδευμένων επαγγελματιών ΤΠΕ στο Linux και το Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα για μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανικών εφαρμογών. Αναμένουμε αυτή η τάση, αν δεν αυξηθεί, τουλάχιστον να συνεχιστεί τα χρόνια που έρχονται καθώς θα αναπτύσουμε νέες αγορές παγκοσμίως και θα βελτιστοποιούμε περαιτέρω το πρόγραμμα πιστοποίησης» δήλωσε ο Jim Lacey, Πρόεδρος και CEO του Linux Professional Institute.

Ο κ. Lacey αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη μεγένθυση του ρόλου του ιδρύματος στις τεχνολογίες Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα για τις λύσεις Cloud και Big Data όπου οι εκπαιδευμένοι, σε αυτές τις τεχνολογίες, επαγγελματίες είναι περιζήτητοι: «Οι επαγγελματίες ΤΠΕ ζητούν διαπιστευτήρια εκεί όπου υπάρχει χρήμα και οι ανεξάρτητες προμηθευτών πιστοποίησεις μας δείχνουν πως έχουν το «σωστό αντικείμενο» για αυτές τις καινοτόμες τεχνολογίες: ευελιξία, προσαρμοσιμότητα και ταυτόχρονα ανοικτή και βαθιά γνώση των λύσεων Linux». Οι αντιπρόσωποι της βιομηχανίας συγχαίρουν το LPI για την επίτευξη αυτών των στόχων και αναγνωρίζουν την μακρά συνεισφορά αυτού του οργανισμού στην πρόοδο της εκπαίδευσης στο Linux και τον επαγγελματισμό:

CompTIA

“Περισσότερο από ποτέ οι εταιρείες εκτιμούν εργαζόμενους οι οποίοι σκέφτονται στρατηγικά, επικοινωνούν αποτελεσματικά και καταλαβαίνουν το πως πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς στόχους» δήλωσε ο Terry Erdle, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της πιστοποίησης δεξιοτήτων CompTIA. «Το LPI βοηθά ξεκάθαρα τους επαγγελματίες ΤΠΕ να ακονίσουν αυτές τις ικανότητες και δεξιότητες. Οι στόχοι που επιτυγχάνει το LPI βεβαιώνουν την υψηλή ποιότητα των πιστοποιήσεων του και την μεγάλη αξία που οι εργοδότες δίνουν σε αυτά τα διαπιστευτήρια».

HP

«Στον σημερινό κόσμο των ετερογενών τεχνολογιών οι επαγγελματίες ΤΠΕ μπορούνhp logo να επωφεληθούν από την εκπαίδευση που παρέχει τις ικανότητες για εργασία πάνω σε πλατφόρμες διαφόρων προμηθευτών» δήλωσε η Rebekah Harvey, διευθύντρια Learning Products, της πιστοποίησης ExpertOne, της HP. «Για περισσότερο από μια δεκαετία η HP έχει αποδεχτεί τις πιστοποιήσεις LPI Enterprise-level ως προαπαιτούμενο για τις πιστοποιήσεις ExpertOne».

Information Technology Certification Council

«Εκ μέρους των μελών του Information Technology Certification Council (ITCC), itcclogoσυγχαίρω το Linux Professional Institute για την επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου. Η εργασία μας στο ITCC, του οποίου το LPI είναι ενεργό μέλος, είναι να προωθήσουμε την αξία των πιστοποιήσεων ΤΠΕ παρέχοντας εργατικό δυναμικό με προσόντα ώστε να υποστηρίξει τις τεχνολογικές ανάγκες του κόσμου. Το κατόρθωμα του LPI είναι ενδεικτικό του ευρύτερου στόχου της βιομηχανίας», δήλωσε ο Gary Flutt, Πρόεδρος του Information Technology Certification Council.

The Linux Foundation

«Συγχαίρουμε το LPI για αυτό το επίτευγμα. Η ζήτηση για ταλέντα στοLinux20Foundation20Logo Linux είναι σίγουρα σε αύξηση και οι στόχοι του LPI αποτελούν ακόμα μια επιβεβαίωση αυτής της τάσης» δήλωσε η Amanda McPherson, αντιπρόεδρος των προγραμμάτων marketing και προγραμματιστών του Linux Foundation. «Η τελευταία Έκθεση Εργασίας στο Linux έδειξε οτι οκτώ στους δέκα εργοδότες σχεδιάζουν να προσλάβουν έναν επαγγελματία Linux μέσα στους επόμενους έξι μήνες αλλά δυσκολεύονται στην εύρεση ικανών υποψηφίων. Η εκπαίδευση και πιστοποίηση στο Linux απαντούν την αυξανόμενη αυτή ανάγκη και επιλύουν τέτοιου είδους ζητήματα».

Linux International

«Το LPI άγγιξε ακόμα ένα στόχο: 350,000 εξετάσεις παγκοσμίως», δήλωσεligarland logo ο Jon «maddog» Hall, Πρόεδρος του Linux International. «Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό αριθμό επαγγελματιών Linux οι οποίοι αφιέρωσαν χρόνο στο να σκεφτούν τι χρειάζεται για να είναι κάποιος καλός διαχειριστής συστημάτων, διαβάσανε γι’ αυτό και γράψανε στις εξετάσεις. Αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό, αλλά το γεγονός οτι οι πιστοποιήσεις είναι παγκοσμίως διαθέσιμες και ουδέτερες προμηθευτών είναι επίσης σημαντικό. Το Ελεύθερο Λογισμικό έχει να κάνει με τον να είναι «ανοικτό», «ουδέτερο» και «διαθέσιμο». Προσδοκώ τον επόμενο χρόνο το πρόγραμμα Linux Essentials να γίνει ακόμα περισσότερο αναγνωρίσιμο, οδηγώντας τους ανθρώπους στον μονοπάτι της εξέλιξης σε πιστοποιημένους Επαγγελματίες Linux.»

Pearson VUE

«Η Pearson VUE έχει εργαστεί μαζί με το LPI στο πρόγραμμα πιστοποίησης, από τηνpearsonvue logo σύλληψή του και έτσι μοιραζόμαστε την ίδια ικανοποίηση για αυτή την επιτυχία» δήλωσε ο Raymond Murray, αντιπρόεδρος των Pearson VUE Global Channel και IT Business Development. «Το ενδιαφέρον στην πιστοποίηση LPI έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια και η Pearson VUE – ως ο αποκλειστικός συνεργάτης παράδοσης ηλεκτρονικών εξετάσεων του LPI –  δεσμεύεται να παράσχει την τεχνολογική καινοτομία και εξαιρετικές υπηρεσίες που απαιτούνται για να βοηθήσει αυτό το παγκόσμιο πρόγραμμα να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για ικανούς επαγγελματίες Linux, τώρα αλλά και στο μέλλον».

SUSE

«Σήμερα οι επαγγελματίες Linux βρίσκονται στο επίκεντρο των εκπληκτικών καινοτομιών Suse Logo webπου αλλάζουν τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Όλο και περισσότερες εταιρείες αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη ζήτηση για εξειδίκευση στο Linux. Εμείς στη SUSE ψάχνουμε διαρκώς για ανθρώπους με γνώση του Linux και η πιστοποίηση LPI είναι μια καλή απόδειξη γι’ αυτό σε ένα CV» δήλωσε ο Ralf Flaxa, αντιπρόεδρος μηχανολογίας της SUSE.

Το πρόγραμμα πιστοποίησης LPI υποστηρίζεται από ένα δίκτυο συνεργατών που εκτείνεται σε πέντε ηπείρους και διανέμεται σε όλο τον κόσμο σε πολλές γλώσσες με πάνω από 5.000 τοποθεσίες πραγματοποίησης εξετάσεων. Από το 1999, LPI έχει παραδώσει πάνω από 350.000 εξετάσεις και 120.000 LPIC πιστοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.

# # #

Σχετικά με το Linux Professional Institute:

Το Linux Professional Institute προωθεί και πιστοποιεί βασικές δεξιότητες στο Linux και τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα μέσα από την παγκόσμια παράδοση ολοκληρωμένων, υψηλής ποιότητας, ανεξάρτητων από προμηθευτές εξετάσεων. Ιδρυθέν ως διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, τον Σεπτέμβριο του 1999 από τη κοινότητα του Linux, το Linux Professional Institute συνεχίζει να επιδεικνύει αναγνωρισμένο παγκόσμιο ηγετικό ρόλο στην πιστοποίηση των επαγγελματιών του Linux. Το LPI προωθεί το Linux και το κίνημα του ανοιχτού κώδικα, μέσω στρατηγικών εταίρων, χορηγιών, καινοτόμων προγραμμάτων και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της κοινότητας. Μεγάλοι χρηματικοί χορηγοί του LPI είναι: Platinum Χορηγοί, η IBM, το Linux Journal, το Linux Magazine, η Novell, η SGI, και η TurboLinux ενώ Χρυσοί Χορηγοί, η HP και η IDG.

0