Το Linux Professional Institute αναδεικνύει την HP Hellas ως Εκπαιδευτικό Συνεργάτη

Το Linux Professional Institute αναδεικνύει την HP Hellas ως Εκπαιδευτικό Συνεργάτη

(Σακραμέντο, CA, ΗΠΑ – Αθήνα, Ελλάδα: 23 Ιουλίου 2013) Το Linux Professional Institute (LPI: http://www.lpi.org), ο κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης στον κόσμο του Linux, ανακοινώνει πως ο συνεργάτης του στην Ελλάδα, το LPI Greece (https://www.lpiwb.eu) υπέγραψε πρόσφατα με την HP Hellas (http://www8.hp.com/gr/el/home.html) συνεργασία LPI Approved Training Partner στην Ελλάδα. Η HP Hellas είναι μια θυγατρική της HP στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

«Το LPI έχει μακρά ιστορία στη συνεργασία με την HP παγκοσμίως, ιδιαίτερα στην συμπερίληψη των προγραμμάτων πιστοποίησης του ως προαπαιτούμενα σε κάποιες από τις πιστοποιήσεις διαχειριστών συστημάτων για επαγγελματίες ΤΠΕ. Αυτή η νέα πρωτοβουλία με την HP Hellas είναι ενδεικτική της γρήγορης ανάπτυξης της θυγατρικής της HP καθώς και της αυξανόμενης σημασίας της εκπαίδευσης και πιστοποίησης Linux στην Ελλάδα», δήλωσε ο Jim Lacey, πρόεδρος και CEO του LPI.

lpi transparent

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Πιστοποιημένων Εκπαιδευτικών Συνεργατών του LPI:

http://www.lpi.org/partnerships/training-partners

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπάρχουσα θέση των πιστοποιήσεων του LPI στο Πρόγραμμα Πιστοποιημένων Επαγγελματιών της HP:

http://www2.lpi.org/eng/about_lpi/what_s_new/lpi_certification_approved_as_prerequisite_for_hp_certified_professional_program

«Με τις ετερογενείς τεχνολογίες να κυριαρχούν σήμερα, οι επαγγελματίες του ΙΤ μπορούν να αντλήσουν οφέλη από την εκπαίδευση που τους προσφέρει τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να μπορούν να δουλεύουν με πολλές και διαφορετικές πλατφόρμες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη νέα μας συνεργασία με το LPI που υποστηρίζει την περαιτέρω βελτίωση των προσφερόμενων ΗΡ εκπαιδευτικών υπηρεσιών, ώστε να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Φούτρης, Education Consulting & Services Manager στην HP Ελλάς.

Ο Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας, Operations Manager του LPI-Greece έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη νέα συνεργασία: «Ξεκινώντας άμεσα, η συνεργασία με την HP Hellas θα ενδυναμώσει την ήδη υπάρχουσα χρήση των LPIC-1 και LPIC-2 ως προαπαιτούμενων στο πρόγραμμα HP Expert One. Επιπρόθετα οι Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτικοί της HP και η πλατφόρμα εκπαίδευσης RAIL της εταιρείας, θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία που προσφέρει η HP Hellas.»

Το Linux Professional Institute υποστηρίζεται παγκοσμίως από την βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής, επιχειρηματικούς πελάτες, επαγγελματίες της κοινότητας, κυβερνητικές υπηρεσίες και από την εκπαιδευτική κοινότητα. Το πρόγραμμα πιστοποίησης LPI υποστηρίζεται από ένα δίκτυο συνεργατών που εκτείνεται σε πέντε ηπείρους και διανέμεται σε όλο τον κόσμο σε πολλές γλώσσες με πάνω από 5.000 τοποθεσίες πραγματοποίησης εξετάσεων. Από το 1999, LPI έχει παραδώσει πάνω από 350.000+ εξετάσεις και 125.000+ LPIC πιστοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.

# # #

Σχετικά με το Linux Professional Institute

Το Linux Professional Institute προωθεί και πιστοποιεί βασικές δεξιότητες στο Linux και τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα μέσα από την παγκόσμια παράδοση ολοκληρωμένων, υψηλής ποιότητας, ανεξάρτητων από προμηθευτές εξετάσεων. Ιδρυθέν ως διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, τον Σεπτέμβριο του 1999 από τη κοινότητα του Linux, το Linux Professional Institute συνεχίζει να επιδεικνύει αναγνωρισμένο παγκόσμιο ηγετικό ρόλο στην πιστοποίηση των επαγγελματιών του Linux. Το LPI προωθεί το Linux και το κίνημα του ανοιχτού κώδικα, μέσω στρατηγικών εταίρων, χορηγιών, καινοτόμων προγραμμάτων και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της κοινότητας. Μεγάλοι χρηματικοί χορηγοί του LPI είναι: Platinum Χορηγοί, η IBM, το Linux Journal, το Linux Magazine, η Novell, η SGI, και η TurboLinux ενώ Χρυσοί Χορηγοί, η HP και η IDG.

Λίγα λόγια για την HP

Η HP αναπτύσσει νέες δυνατότητες για την τεχνολογία, με στόχο να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο για τις επιχειρήσεις, τους κυβερνητικούς φορείς, τους καταναλωτές και την κοινωνία. Η HP, η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει την εκτύπωση, τη χρήση προσωπικών υπολογιστών, το λογισμικό, τις υπηρεσίες και τις υποδομές πληροφορικής, με στόχονα προσφέρει απαντήσεις στις ανάγκες των πελατών της. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την HP (Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: HPQ) είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://www.hp.com

0