Αναφορά: Το LPI στο Αφγανιστάν το 2011

Το τελευταίο φθινόπωρο, το LPI-Pakistan δημιούργησε ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης για την προώθηση της πιστοποίησης LPI στο Αφγανιστάν σε συνεργασία με την International Telecommunications Union (ITU) στο Information and Communication Technology Institute (ICTI) ITU Internet Training Centre του εν λόγω οργανισμού στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.

Η πρωτοβουλία ITU Academy Internet Training Centre (ITC) είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο που αποτελείται από περίπου 80 ιδρύματα και υποστηρίζεται μέσω συνεργασιών με ηγετικές επιχειρήσεις ΤΠΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Ο Fouad Bajwa του LPI-Pakistan, έξω από το ITU-ITC και ICTI εκπαιδευτικό κέντρο στην Καμπούλ, Αφγανιστάν

Στις αρχές Νοεμβρίου 2011, ο Fouad Bajwa του LPI-Pakistan προσέφερε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα σε 22 συμμετέχοντες ώστε να τους βοηθήσει να ετοιμαστούν για την πιστοποίηση LPIC-1 ως μέρος μιας μεγαλύτερης «train-the-trainer» πρωτοβουλίας για την περιοχή. Οι συμμετέχοντες σε αυτό το πρόγραμμα εκπαίδευσης ήταν συμβεβλημένοι με το Information and Communication Technology Institute (ICTI) του Υπουργείου Επικοινωνιών και Τεχνολογιών Πληροφορικής του Αφγανιστάν. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ήταν νέοι χρήστες του GNU/Linux την εναρκτήριο εβδομάδα εκπαίδευσης. Παρ’ όλα αυτά μια σειρά από προγράμματα εκπαίδευσης τρίμηνης διάρκειας σε Βασικό, Ενδιάμεσο και Προχωρημένο GNU/Linux είναι υπο συζήτηση και ανάπτυξη ωστε να παρέχει δυνητικά προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης σε όσους ασχολούνται με το πρόγραμμα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Υπουργείου Επικοινωνιών και Τεχνολογιών Πληροφορικής του Αφγανιστά και του ITU παρακολούθησαν τις συνεδρίες εργασίας για να συζητήσουν με τους συμμετέχοντες για την δυναμική του GNU/Linux και του Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα στο Αφγανιστάν – ιδιαίτερα στα κυβερνητικά τμήματα και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.


Συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά workshops στη Καμπούλ του Αφγανιστάν


Ακολουθώντας το επιτυχημένο πρόγραμμα στην Καμπούλ, υπήρξε και ένα παρόμοιο ITU ITC εκπαιδευτικό workshop στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν με 10 συμμετέχοντες από όλη τη χώρα, οι οποίοι ήταν συμβεβλημένοι με την Pakistan Telecommunications Company Limited Academy.

Το LPI συγχαίρει τον Fouad Bajwa του LPI-Pakistan και το LPI-Asia Pacific για την πρωτοβουλία αυτή μαζί με το ITU του Afghanistan και του Pakistan και τις συνεχιζόμενες προσπάθειές τους για την προώθηση της ανάπτυξης εργασιακού δυναμικού επαγγελματιών ΤΠΕ στο GNU/Linux και το Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα στην περιοχή αυτή.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: επιπλέον φωτογραφίες από τις συνεδρίες στη Καμπούλ του Αφγανιστάν μπορούν να βρεθούν σε αυτή τη σελίδα του facebook: “Open Source Afghanistan”.)

(Αναφορά από το προσωπικό του LPI)

0