Συνέδριο LPI Affiliate 2012 (Ντουμπάι, ΗΑΕ)

του Scott Lamberton, υπεύθυνου επικοινωνίας του Linux Professional Institute.

Το άρθρο αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας του κυρίου Scott Lamberton.

Αρχομένης 2 Νοεμβρίου οι LPI Master Affiliates της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ) θα συναντηθούν στο Ντουμπάι των ΗΑΕ για να μοιραστούν γνώση πάνω σε βέλτιστες πρακτικές, να συζητήσουν τις τάσεις στην πιστοποίηση Linux και την εκπαίδευση και να προτείνουν νέα προγράμματα και πρωτοβουλίες για το LPI (δείτε τη «Σημείωση Συντάκτου» στο τέλος αυτής της σελίδας).

Οι Master Affiliates από την περιοχή ΕΜΕΑ διοργανώνουν τέτοιες συναντήσεις από το 2007 με σκοπό να μοιράσουν μεταξύ τους τις πληροφορίες και να αναπτύξουν προγράμματα για την προώθηση του Linux και του Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα. Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Λονδίνο το 2007 και ακολούθησαν, το Βερολίνο το 2009, Λισαβόνα το 2010 και Φλωρεντία το 2011. Φέτος, η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και περισσότεροι από 40 άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν, συμπεριλαμβανομένου τοπικών εκπροσώπων από την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και κυβερνητικά στελέχη, διεθνείς οργανισμοί και άλλοι οργανισμοί ΤΠΕ.

εικόνα πάνω: Ο Jose Carlos Gouveia, Αντιπρόεδρος LPI για τη Λατινική Αμερική, περιγράφει «βέλτιστες πρακτικές» στη Λατινική Αμερική σε μερικούς από του συμμετάσχοντες στο Συνέδριο ΕΜΕΑ 2011

Το συνέδριο περιλαμβάνει μια εισαγωγική ομιλία του Fahad Sultan Al-Abri, Γενικού Διευθυντή της Αρχής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας της Πληροφορίας της Κυβέρνησης του Ομάν. Σε συνδυασμό με παρουσιάσεις από τους LPI Master affiliates και το προσωπικό, μερικοί από τους ομιλητές είναι

  • Dr. Ahmed El Hefnawy, Κύριος Σύμβουλος των Αραβικών Κρατών εκ μέρους της International Telecommunications Union (ITU). Ο Dr. Ahmed El Hefnawy θα παρουσιάσει το θέμα της ανάπτυξης του ΕΛ/ΛΑΚ στην περιοχή της Αραβίας. 
  • Jim Lacey, Πρόεδρος και CEO του LPI. Ο κύριος Lacey θα παρουσιάσει τις αναδυόμενες ευκαιρίες καριέρας στο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα για επαγγελματίες ΤΠΕ και τις στρατηγικές πρωτοβουλίες του LPI για την υποστήριξη του φαινομένου.
  • Dr. Oudi Shackra, ο οποίος θα μιλήσει για το θέμα της ανάπτυξης στοχευμένων ηγετικών δεξιοτήτων.
  • Mike Hobbs, Επικεφαλής των Channel Sales (EMEA) της Pearson VUE
  • James Stanger, CEO, Certification Partners Inc.
  • Michael Meskes, CEO, credativ Gmbh
  • Anselm Lingnau, Project Leader, Linup Front GmbH

EMEA11-JM-ss

εικόνα πάνω: Ο John Meaney, Αντιπρόεδρος LPI για την περιοχή EMEA (αριστερά) μοιράζεται μια στιγμή με την Sara Schoonmaker, Ph.D., University of Redlands κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ΕΜΕΑ 2011 (Φλωρεντία, Ιταλία). Η Dr. Schoonmaker παρουσίασε την έρευνά της στους LPI affiliates στο συνέδριο. 

Το διήμερο συνέδριο θα περιλαμβάνει επίσης, εκπαιδευτικές συνεδρίες για internet-based testing του προγράμματος Linux Essentials, εκθέσεις των σχεδίων δράσης των affiliate και συναντήσεις μεταξύ των Master Affiliates και του προσωπικού του LPI.

EMEA11-df-jl-jc

εικόνα πάνω: Ο Darrell Flewell, LPI CFO (καθήμενος) παρακολουθεί μια ερώτηση προϋπολογισμού κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ΕΜΕΑ 2011 ενώ ο Jim Lacey, CEO (κέντρο) και ο Jose Carlos Gouveia, Αντιπρόεδρος LPI για τη Λατινική Αμερική (δεξιά) παρακολουθούν. Παρακολουθήστε το συνέδριο 2012 EMEA στο twitter και το Facebook

Σημείωση Συντάκτου: Εικόνες του συνεδρίου ΕΜΕΑ 2012 μπορούν να βρεθούν στους συνδέσμους:

0