Το LPI γιορτάζει 15 χρόνια προώθησης του Linux και του Ανοικτού Κώδικα

(Sacramento, CA, ΗΠΑ: 29 Οκτωβρίου 2014) – Το Linux Professional Institute (LPI), ο ηγετικός οργανισμός πιστοποίησης γνώσεων στο GNU/Linux ανεξάρτητος από εταιρείες και προμηθευτές, γιορτάζει το 15ο έτος του ως οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση του GNU/Linux και του Ανοικτού Κώδικα. Η οργάνωση μας ήταν πρωτοπόρος στη διεύρυσνη της κοινότητας επαγγελματιών με πιστοποιημένες δεξιότητες στο Linux. Μεχρι σήμερα, η οργάνωσή μας διεξήγαγε πάνω από 430.000 εξετάσεις πιστοποίησης ανα τον κόσμο, με τη βοήθεια του παγκόσμιου δικτύου συνεργατών της (affiliates).

Από την ίδρυσή του, το Linux Professional Institute εστίασε στην προσφορά των καλύτερων πιστοποιήσεων για Linux, ανεξάρτητα από εταιρείες και προηθευτές, για να δώσει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να αποδείξουν πως κατέχουν βασικές δεξιότητες στο GNU/Linux που θα τους επιτρέψουν να εργάζονται με διαφορετικές διανομές GNU/Linux, σε ένα ευρύ φάσμα από ποικίλα επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Η παγκόσμια κοινότητα επαγγελματιών που έχουν πιστοποιηθεί με LPI, απαριθμεί τώρα πάνω από 150.000 άτομα, και χαρακτηρίζεται από αυτοδημιούργητους ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν να παραμένουν ενημερωμένοι για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο Linux, καθώς και να δραστηριοποιούνται ενεργά στις ευρύτερες κοινότητες Ανοικτού Κώδικα.

“Η αποστολή μας ήταν πάντοτε να προσφέρουμε τους πόρους εκείνους που θα βοηθήσουν όσους ενδιαφέρονται για το GNU/Linux και τον Ανοικτό Κώδικα να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία στην αγορά εργασίας της Πληροφορικής. Η κοινότητά μας με παγκόσμιους συνεργάτες (affiliates) ήταν και είναι πολύ ενεργή στην παροχή τοπικής υποστήριξης ώστε να βοηθήσει τους υποψηφίους μας να έχουν πρόσβαση στους πόρους αυτόύς στην δική τους τοποθεσία και στη δική τους μητρική γλώσσα,” είπε ο Jim Lacey, CEO του Linux Professional Institute. Και συνέχισε, “Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η παγκοσμίως ηγετική οργάνωση πιστοποίησης Linux, και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε οποιονδήποτε να ακολουθήσει μια σταδιοδρομία στην τεχνολογία Linux και Ανοικτού Κώδικα.”

Οι εξετάσεις για τα επίπεδα LPIC-1 και LPIC-304 βρίσκονται τρεχόντως σε διαδικασία αναθεώρησης, ούτως ώστε να διασφαλισθεί πως οι εξετάσεις αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες ανάγκες στον εργασιακό χώρο. Αμφότερες οι νέες εξετάσεις θα διατίθενται από τις αρχές του 2015.

###

Σχετικά με το Linux Professional Institute:

Το Linux Professional Institute είναι αφιερωμένο στο να παρέχει ένα παγκόσμιο πλαίσιο εργασίας, βιομηχανικής πρωτοπορίας και άλλες υπηρεσίες ώστε να βελτιώσει, αναπτύξει και να επεκτείνει την δια βίου επαγγελματική σταδιοδρομία στο Linux και τις τεχνολογίες Open Source. Το ουδέτερο από προμηθευτές, ηγετικό πρόγραμμα πιστοποίησης του LPI υποστηρίζεται από ένα παγκόσμιο δίκτυο το οποίο έχει βοηθήσει στην παράδοση περισσότερων από 350,000 εξετάσεων παγκοσμίως. Ιδρυθέν ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το 1999, το LPI υποστηρίζεται από την βιομηχανία ΤΠΕ και τις εκπαιδευτικές κοινότητες, εταιρικούς πελάτες και κυβερνητικές οντότητες.

0