Τοπικές επιχειρήσεις, τοπικές δουλειές

του Jon «maddog» Hall, προέδρου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Linux International και πρωτοπόρο στο χώρο του GNU/Linux παγκοσμίως. Το άρθρο αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας του κυρίου Hall καθώς και του διευθυντή επικοινωνίας του LPI, Scott Lamberton.

Ο τύπος το τελευταίο διάστημα είναι συνέχεια απασχολημένος με τις ειδήσεις από τις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου η αστυνομία κάνει εφόδους και συλλαμβάνει εμπόρους ναρκωτικών. Από το μέγεθος των ειδήσεων και των αστυνομικών ενεργειών, μερικοί άνθρωποι έξω από τη Βραζιλία θα πρέπει να νομίζουν ότι όλοι οι άνθρωποι στις φαβέλες είναι κλέφτες ή έμποροι ναρκωτικών.

Πήγα σε μια φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ ήμουν σε ένα ταξίδι στην Βραζιλία. Είχα προσκληθεί από έναν πολύ ενδιαφέρoν άνθρωπο που γεννήθηκε σε φαβέλα και οποίος άρχισε την επαγγελματική σταδιοδρομία του πουλώντας μπιχλιμπίδια στους τουρίστες στην παραλία. Ο ίδιος έμαθε μόνος του τρεις γλώσσες πέραν της πορτογαλικής και σε σύντομο χρονικό διάστημα, συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα χρήματα εάν αγόραζε μπιχλιμπίδια εκτός εποχής, αντί να περιμένει την άνοδο των τιμών την κάθε εποχή. Αργότερα στη ζωή του έμαθε υπολογιστές και δικτύωση, και τελικά εγκατέστησε μια υποδομή ασύρματου δικτύου στο εσωτερικό μιας φαβέλας. Οι άνθρωποι γελούσαν μαζί του και του είπαν ότι δεν θα έχει αρκετή δουλειά, αλλά με προσεκτικό σχεδιασμό, η μικρή εταιρεία του μεγάλωσε και η φαβέλα επωφελείται καθημερινά από τη συνδεσιμότητα.

Η φαβέλα είναι σαν μια μικρή πόλη μέσα σε μια πόλη. Υπάρχουν τα σπίτια των ανθρώπων, τα καταστήματα που πωλούν πράγματα και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους εκεί απλά θέλουν να τα βγάλουν πέρα. Μου έδειξε με υπερηφάνεια διάφορα σημεία της κοινότητας στην φαβέλα όπου οι νέοι μπορούσαν να συναντηθούν και διαχειριστούν τον ατμό.

Αυτός ο νεαρός επιχειρηματίας είχε λάβει κρατική επιχορήγηση, και με τα χρήματα αυτά βοηθά στη δημιουργία μιας επέκτασης σε ένα μικρό σχολείο, όπου οι άνθρωποι μπορούν να διδαχθούν web design και systems administration. Μου σύστησε μερικούς από τους μαθητές του, οι οποίοι έχουν αρχίσει να μελετάνε πάνω σε αυτά τα θέματα. Ακόμα κι αν δεν μπορούσα να τους μιλήσω Πορτογαλικά, μπορούσα να δω από τα μάτια τους και από τις πράξεις τους τη νοημοσύνη και την περιέργεια που θα τους πάει πολύ μπροστά.

Μιλώντας με αυτό το νέο επιχειρηματία, μου είπε: στο παρελθόν η συζήτηση ανακυκλωνόταν στα όπλα και τα ναρκωτικά, αλλά τώρα μιλάμε σχετικά με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο.

Η Βραζιλία δεν είναι μόνη του στο θέμα αυτό. Όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν με δημιουργικούς τρόπους, θα επιλέξουν καταστρεπτικές μεθόδους. Δεν διαφέρει εάν ο τόπος είναι μια φαβέλα στη Βραζιλία, το κέντρο της πόλης του Μανχάταν ή ο αγροτικός νότος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η φτώχεια οδηγεί στην απόγνωση, και όταν υπάρχει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, στην έλλειψη ελπίδας.

Κάποτε οι υπολογιστές κοστίζαν εκατομμύρια δολάρια. Αυτές οι αρχιερείς που τους προγραμματίζαν οι εκτελούσαν τα προγράμματα σε αυτούς ήταν υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Αν χρειάζονταν βοήθεια για τον προγραμματισμό ή τη λειτουργία του υπολογιστή, απλώς θα ρωτούσαν κάποιον δίπλα τους ή στο διάδρομο, ο οποίος στις περισσότερες των περιπτώσεων είχε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο από το Τμήμα Πληροφορικής. Η υποστήριξη ήταν πολύ κοντά και το κόστος του να μην υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη έγινε αμέσως αισθητό. Κάθε δευτερόλεπτο που ο υπολογιστής δε λειτουργούσε χάνονταν χιλιάδες δολλάρια.

Με τα χρόνια αυτή η υποστήριξη απομακρύνθηκε όλο και περισσότερο από τον τελικό χρήστη. Πήγε «στο τέλος του διαδρόμου», έπειτα «στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου», και στο τέλος κατέληξε «outsourcing». Ταυτόχρονα, ένας άνθρωπος επ’ ονόματι Bill Gates πήρε μια μηχανή που ουσιαστικά είχε την ίδια υποστήριξη που χρειαζόταν ένας κεντρικός υπολογιστής και την έβαλε στο γραφείο του καθενός. Καθώς το κόστος του υλικού μειώθηκε, οι συνέπειες του να μην έχουμε καλή υποστήριξη άρχισαν να μειώνονται σε βάση ανά άτομο επειδή ο εξοπλισμός δεν είχε κοστίσει και πολλά. Η «ιδέα της εξοικείωσης των ειδών» είναι παλιό ρητό και καθώς οι άνθρωποι έγιναν πιο «οικείοι» με τους υπολογιστές, η εξυπηρέτηση και η υποστήριξη περιφρονήθηκε. Χρόνος και χρήμα εξακολουθούσαν να χάνονται, αλλά σε μια κλίμακα που δεν που δε μπορούσαν να δούνε εύκολα οι επιφορτισμένοι managers.

Για παράδειγμα, φανταστείτε έναν υπολογιστή που δεν λειτουργεί για μόλις δεκαπέντε λεπτά την ημέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ίσως να έχει πολλά spam, ή ιούς που έχουν δημιουργηθεί ή νέο λογισμικό που είναι αναγκαίο κατά την εγκατάσταση προκαλεί τον υπολογιστή για να σταματήσει να λειτουργεί. Ίσως ένας σκληρός δίσκος «χτυπάει» και αυτός που μπορεί να το διορθώσει (αφού διαπιστωθεί τι είναι αυτό που πήγε στραβά) είναι πολύ μακριά.

Με είκοσι δολάρια την ώρα αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος έχει χάσει πέντε δολάρια σε αυτά τις δεκαπέντε λεπτά. Τώρα φανταστείτε τι συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο για το 1.2 δισεκατομμύρια υπολογιστές που είναι εκεί έξω. Χάνουμε (ως παγκόσμια οικονομία), πάνω από έξι δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Ακόμα σκεφτείτε ως ένας manager 300 «εργατών γνώσης». Είναι σαν να μην έρχονται εννέα άνθρωποι για να δουλέψουν εκείνη την ημέρα. Δεν είναι άρρωστοι. Δεν είναι σε διακοπές. Απλώς δεν εμφανίζονται. Κάθε διευθυντής άξιος του μισθού του θα ήταν πολύ θυμωμένος, αναρωτώμενος τι συνέβη στους υπαλλήλους του. Όμως, ο διευθυντής δεν βλέπει αυτούς τους εννέα εργαζόμενους να εξαφανίζονται γιατί πολύ απλά αυτοί οι εννέα εργαζόμενοι είναι εκεί και κάθονται στο χώρο εργασίας τους, παλεύοντας με τους υπολογιστές τους. Τι θα συνέβαινε αν παίρναμε έναν από τους εννέα υπαλλήλους για να τον καταρτίσουμε ώστε να γίνει ένας καλός systems administrator; Θα μπορούσε να βοηθήσει τα υπόλοιπα 299 άτομα να αποφύγουν τα προβλήματα που έχουν με τους υπολογιστές τους; Ίσως να χαθούν μόνο πέντε λεπτά την ημέρα, αντί των δεκαπέντε; Θα «εμφανίζονταν» τρείς από τους εννέα εργαζόμενους επειδή πήραμε έναν από τους άλλους έξι και τους κάναμε systems administror;

Αλλά και το αντίθετο μπορεί να συμβεί. Εάν οι υπολογιστές άρχισαν να δουλεύουν για το σκοπό που προορίζονται, θα μπορούσαν να υπάρχουν πολύ λιγότεροι άνθρωποι που να αποφεύγουν τη χρήση τους. Η παραγωγικότητα μπορεί να γίνει εξωστρεφής απλά έχοντας το υλικό εργασίας. Οι άνθρωποι μπορούν πράγματι να απολαύσουν την εργασία στον υπολογιστή για αλλαγή.

Αυτό που συνέβη όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι το λεγόμενο κόστος της υποστήριξης (όπως παρέχεται από τις εταιρείες και τους συμβούλους) έχει μειωθεί μέσω της ενοποίησης και του outsourcing, αλλά έχει σημειωθεί μικρή ή μη εξέταση των δαπανών του να μην υπάρχει πολύ καλή διαχείριση συστημάτων κοντά στον τελικό χρήστη.

Έχω να διερευνώ την έννοια της δημιουργίας πολλών νέων θέσεων εργασίας με την κατάρτιση ατόμων ως τοπικούς διαχειριστές συστημάτων. Θα ήθελα να υπάρχει αρκετή τοπική βοήθεια στη διαχείριση συστημάτων για τους τελικούς χρήστες και όχι μετακίνηση της υποστήριξης μακρύτερα. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο κόστος αυτής της τοπικής στήριξης θα γεννηθεί μέσα από τη μείωση του χρόνου που χάνεται από τους άλλους εργαζόμενους. Όσο ο χρόνος που εξοικονομείται, χρησιμοποιείται εποικοδομητικά, θα μπορούσε να υπάρχει μια μείωση στο χρόνο που έχασαν οι μεμονωμένοι χρήστες και, επομένως, να δικαιολογήσει τη θέση του τοπικού systems administrator.

Πώς θα μπορούσαμε να διδάξουμε αυτούς τους ανθρώπους να είναι καλοί διαχειριστές συστημάτων με οικονομικά αποτελεσματικό τρόπο; Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μαθαίνουν μέσα από τη λήψη μιας σειράς μαθημάτων, είτε από ένα κολλέγιο, γυμνάσιο ή άλλο επίσημο τρόπο μάθησης, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ τυπική εκπαίδευση στα συστήματα διαχείρισης, αλλά που είναι αυτοδίδακτοι, είτε από τα βιβλία, είτε το Διαδίκτυο ή από μια μαθητεία με άλλον systems administrator. Επιπλέον, αν μπορούσαμε να καταρτίσουμε αρκετό κόσμο, εν συνέχεια, η μικρού κόστους εξ αποστάσεως μάθηση ή η μάθηση που βασίζεται σε DVD καθίσταται οικονομικά ασύμφορη.

Ένας άλλος λόγος που το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα είναι καλό για systems adminstrators είναι ότι δεν κρύβει πράγματα. Με κρυμμένο τον πηγαίο κώδικα, το μόνο που μπορείτε να μάθετε είναι αυτό που οι προγραμματιστές θέλουν να ξέρετε για το προϊόν. Επομένως, θα είστε πάντα σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τους προγραμματιστές ή την εταιρεία που παράγει τον πηγαίο κώδικα.

Με το ΕΛ/ΛΑΚ βλέπετε τα πάντα και μπορεί να ακολουθήσει ακόμη και η διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω της λίστας ταχυδρομείου του έργου. Με πολλή μελέτη, μπορείτε να αποκτήσετε την εμπειρία για το πώς το λογισμικό λειτουργεί όπως το άτομο που το έγραψε. Ελέγχετε το χρόνο και την προσπάθεια που αφιερώνεται στη μάθηση σας, έχετε τον έλεγχο.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, ακόμα και αν προέρχεται από δωρεά ή είναι παλαιός εξοπλισμός, το ΕΛ/ΛΑΚ δίνει μέσω των μικρών υλικών απαιτήσεων τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αρχίσουν να πειραματίζονται (αλλά και να προχωρούν και σε υψηλότερα επίπεδα) στη διαχείριση συστημάτων.

Υπάρχουν δύο προβλήματα με την αυτοδιδασκαλία διαχείρισης συστημάτων. Ένα πρόβλημα είναι πως δεν έχετε μάθει απαραίτητα τα πράγματα που πρέπει να ξέρετε και τη στιγμή που ξέρετε τι πληροφορίες και τι δεξιότητες χρειάζεστε, είναι συχνά πολύ αργά για να τις μάθετε. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι αφού εκπαιδευτείτε, δεν έχετε καμία απόδειξη οτί γνωρίζετε πράγματι αυτά που ξέρετε.

Για το πρώτο πρόβλημα, οι επίδοξοι μαθητές μπορούν είτε να εξετάσουν τα  προγράμματα σπουδών στο κολλέγιο και να δούν τι προτείνουν για το systems administation, ή μπορούν να εξετάσουν τους στόχους του προγράμματος πιστοποίησης LPI. Οι στόχοι αυτοί μπορεί να είναι ένας οδηγός για το τι χρειάζεται να μελετήσουν.

Για το δεύτερο πρόβλημα, μπορείτε να πάρετε τις συστάσεις από τους ανθρώπους που σας έχουν προσλάβει στο παρελθόν, αλλά μερικές φορές αυτά είναι δύσκολο, ιδιαίτερα όταν ψάχνετε για την επόμενη δουλειά σας και δεν θέλετε να πείτε τρέχοντα εργοδότη σας ότι θέλετε να φύγετε.

Αυτό είναι το σημείο όπου η πιστοποίηση μπορεί πραγματικά να βοηθήσει. Μια κλιμακούμενη πιστοποίηση όπως αυτή του LPI επιτρέπει στους ανθρώπους να εκπαιδευτούν με διάφορους τρόπους και έπειτα να εξεταστούν όλοι μαζί.

Η διαχείριση συστημάτων είναι συνήθως μια εργασία που μπορεί να γίνει από άνδρες ή γυναίκες εξίσου καλά, και μπορεί ακόμη και να γίνει με μερικούς ανθρώπους που έχουν κινητικές δυσκολίες.

Σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει αρκετή ανεργία, ας προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις τοπικές υποδομές με την κατάρτιση και την πρόσληψη περισσότερων, εντόπιων ανθρώπων που μπορούν να μας υποστηρίξουν.

0