Ενημέρωση Linux Essentials: SCALE11x, Birmingham City University-UK και Cebit 2013

του Scott Lamberton, υπεύθυνου επικοινωνίας του Linux Professional Institute.

Το άρθρο αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας του κυρίου Scott Lamberton.

Σχεδόν πριν ένα χρόνο, το LPI ανακοίνωσε την έκδοση του προγράμματος Linux Essentials στη Cebit 2012 στο Αννόβερο της Γερμανίας. Το πρόγραμμα ανεπτύχθη ταχύτατα από τότε και με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από εκείνη την ανακοίνωση, παρέχουμε μια ενημέρωση σχετικά με μερικές εκδηλώσεις των Linux Essentials που θα λάβουν χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα.

SCALE 11x:

Κατά τη διάρκεια του SCALE 11x (Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, 22-24 Φεβ.) ο LPI Approved Training Partner (LPI-ATP) One Course Source θα παρέχει ένα ημερήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ώστε να προετοιμάσει τους υποψηφίους για το διαγώνισμα του Linux Essentials.

 

Το κόστος για την ημερήσια προετοιμασία συμπεριλαμβάνεται στο κανονικό εισητήριο συνεδρίου για την SCALE. Στην SCALE 10x, η One Course Source παρείχε το αρκετά δημοφιλές πρόγραμμα εκπαίδευσης “Linux Beginners” ως μέρος του ScaleU. Φέτος θα προετοιμάσει τους υποψηφίους για να γράψουν στο διαγώνισμα του Linux Essentials. Το διαγώνισμα αυτό, θα είναι διαθέσιμο για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, στο LPI Exam Lab την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου. Οι συμμετέχοντες στην SCALE 11x είναι επίσης προσκεκλημένοι στο LPI booth (#83) ώστε να μοιραστούν τις εμπειρίες τους αλλά και να συμμετέχουν σε συνεντεύξεις!

maddogLE2Πανεπιστήμιο Birmingham, ΗΒ:

Η Σχολή Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου της Πόλης του Μπέρμιγχαμ (Birmingham City University-BCU) θα φιλοξενήσει το πρώτο «Εκπαιδεύστε τους Εκπαιδευτές» πρόγραμμα του LinuxEssential στο ΗΒ. Αυτή η τριήμερος τράπεζα εργασίας (Τετάρτη 13-15 Μαρτίου) θα εκπαιδεύσει τους καθοδηγητές ώστε να προετοιμάσουν τους μαθητές για το πρόγραμμα Linux Essentials. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα παρέχεται στο BCU’s City Centre Campus (Millennium Point) και είναι ανοικτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους καθηγητές/λέκτορες ΤΠΕ.

Ο Jon «maddog» Hall του Linux International και διαχρονικός υποστηρικτής του LPI θα εγκαινιάσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης με μια παρουσίαση το απόγευμα της Τετάρτης 12 Μαρτίου (στις 17:30). Η παρουσίαση είναι ελεύθερη σε όλους και έχει θέμα: «Κερδίζοντας και Εξοικονομώντας Χρήματα με το Ελεύθερο Λογισμικό και το Ανοικτό Hardware». Ο John “maddog” Hall θα προβάλλει επίσης το LPI και το πρόγραμμα Linux Essentials σε άλλες ακαδημαϊκές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της βδομάδας του Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Cambridge, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Κολλέγιο Barnfield.

φωτογραφία δεξιά: ο Jon, “maddog” Hall, φορώντας ένα μοδάτο αθλητικό T-Shirt Linux Essentials στο επίπεδο συνεδρίου του Campus Party event στην Tunja της Κολομβίας την περασμένη βδομάδα: 6-10 Φεβ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των Linux Essentials στο ΗΒ μπορείτε να επικοινωνήστε με το LPI-UK.

CeBIT 2013, Αννόβερο, Γερμανία:

Κατά τη διάρκεια της CeBIT 2013, το LPI-Central Europe θα φιλοξενήσει μια Τράπεζα Εργασίας με θέμα Linux Essentials Exam Volunteer Item Creation την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013. Η εκδήλωση περιλαμβάνει δυο ημερίδες με τράπεζες εργασίας που θα παρέχουν οδηγίες σε εθελοντές για την ανάπτυξη των ερωτήσεων του διαγωνίσματος για το πρόγραμμα του LPI, Linux Essentials, αναψυκτικά και ένα ελαφρύ γεύμα. Η CeBIT έχει μια ιστορία 20+ χρόνων ως ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια και εκθέσεις ΤΠΕ στον κόσμο και το LPI Central Europe είναι φέτος περήφανος χορηγός του «CeBIT Open Source Forum«. Εξετάσεις Linux Essentials θα είναι επίσης διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της CeBIT σε LPI Exam Labs που θα διοργανωθούν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του LPI στην CeBIT 2013 δείτε το πιο πρόσφατο δελτίο τύπου.

0