Βήμα 1ο:

Ανακαλύψτε ποια πιστοποίηση είναι η καλύτερη για εσάς

Το LPI δεσμεύεται να παρέχει στην κοινότητα IT εξετάσεις υψηλής ποιότητας, σχετικότητας και ακρίβειας. Αυτή η δέσμευση απαιτεί η διαδικασία εξέτασης να είναι ιδιαίτερα λεπτομερής, συμμετοχική, συμβουλευτική και να χρησιμοποιεί πολλές από τις αποδεδειγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τα περισσότερα άλλα προγράμματα πιστοποίησης IT.

Βήμα 2ο:

Ανακαλύψτε τους στόχους των εξετάσεων

Στο LPI αφαιρούμε από την εξέταση τα υποθετικά στοιχεία. Οι στόχοι των εξετάσεων σας δείχνουν, συγκεκριμένα, ποια θέματα θα συναντήσετε στις εξετάσεις, καθώς και τη σημασία (βαρύτητα) αυτών των θεμάτων. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξετε, για να προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις LPI, η γνώση των στόχων των εξετάσεων θα πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα οποιασδήποτε μελέτης.

Βήμα 3ο:

Προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις σας

Η διαδικασία προετοιμασίας για τις εξετάσεις LPI είναι πραγματικά μια ατομική επιλογή. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να μελετήσουν μόνοι τους, τους στόχους των εξετάσεων (χρησιμοποιώντας man pages εντολών, online οδηγούς κ.τ.λ), καθώς μπορεί να αισθάνονται σίγουροι χωρίς πρόσθετη βοήθεια για τις εξετάσεις. Άλλοι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να διαβάσουν βιβλία, να λάβουν κατάρτιση μέσω διαδικτύου ή υπολογιστή ή να διδαχθούν τους στόχους μέσα από μαθήματα που προσφέρονται σε ένα κέντρο εκπαίδευσης.

Πιστεύουμε ότι η επιλογή πρέπει να είναι δική σας και ότι δεν πρέπει να πιεστείτε, ώστε να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη προσέγγιση στην προετοιμασία για τις εξετάσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το LPI έχει δεσμευτεί ότι ποτέ δε θα ορίσει ένα «επίσημο» σύνολο εκπαιδευτικών υλικών LPI. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την υποστήριξή μας από πολλούς δημιουργούς εκπαιδευτικού περιεχομένου και πιστεύουμε στην μεγιστοποίηση των επιλογών για όσους επιθυμούν να λάβουν μία πιστοποίηση LPI.

Βήμα 4ο:

Αγοράστε κουπόνι και προγραμματίστε τις εξετάσεις σας

Το LPI προσφέρει επαγγελματικές πιστοποιήσεις για να σας βοηθήσει να επικυρώσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας σε διάφορες πτυχές του λειτουργικού συστήματος Linux. Το πρόγραμμα LPI είναι ουδέτερο για τη διανομή, ώστε να μπορείτε να επιδείξετε την ευελιξία σας να εργάζεστε σε διάφορα περιβάλλοντα Linux. Αναγνωρισμένες σε όλο τον κόσμο, οι πιστοποιήσεις Linux του LPI μπορούν να σας βοηθήσουν να αποδείξετε ότι έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες για την επόμενή σας δουλειά ή για την προώθηση της καριέρας σας.