LPI Exam Labs με την FOSSFA/ict@innovation στην Νότιο Αφρική

(Σακραμέντο, CA, ΗΠΑ: 17 Φεβρουαρίου, 2011) – Το Linux Professional Institute (LPI), ο κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης στον κόσμο του Linux (http://www.lpi.org) ανακοινώνει προωθητικά εργαστήρια εξετάσεων για τις Πιστοποιήσεις Linux Professional Institute (LPIC) σε συνεργασία με το Ίδρυμα για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα της Αφρικής (FOSSFA) στην Αίθουσα Νεολαίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Κέντρου Τεχνικής Επιχειρηματικότητας στο Γιοχάννεσμπουργκ, στη Νότιο Αφρική, στις 5 Μαρτίου και 10 π.μ. Αυτό το εργαστήριο εξετάσεων είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προγράμματος «εκπαιδεύστε τους εκπαιδευτές», του ict@innovation, που χρηματοδοτείται από το FOSSFA και την Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) και υλοποιείται με τη συνεργασία του LPI Νοτίου Αφρικής.


Όλες οι εξετάσεις LPIC θα είναι διαθέσιμες (LPI-101, 102, 201, 202, 301, 302, 303 and 304) με εγγραφή και πληρωμή εκ των προτέρων (Paypal ή πιστωτική κάρτα) με email. Όλες οι εξετάσεις είναι διαθέσιμες στην προωθητική τιμή των US $95 το καθένα εκτός από την εξέταση LPI-301 (LPIC-3 certification). Για πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή επί τόπου σε Rand (ZAR) και την τιμή της εξέτασης LPI-301 παρακαλούμε επικοινωνήστε με το LPI Νοτίου Αφρικής.

Κάθε εξέταση διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το LPI ID και κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας (ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο κυβερνητικό έγγραφο με φωτογραφία) για το exam lab. Για να συμμετέχετε στα exam labs θα πρέπει να πάρετε ένα LPI ID στην περιοχή δήλωσης συμμετοχής του LPI: http://www.lpi.org/eng/certification/register_now

«Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες του FOSSFA για την προώθηση των επαγγελματιών Linux στην Αφρική. Το πρόγραμμά τους είναι εξαιρετικά πολίτυμο καθώς παρέχει εκπαίδευση LPI και ΕΛ/ΛΑΚ γενικότερα, καθώς και δεξιότητες ανάπτυξης επιχειρηματικότητας. Αυτό θα διασφαλίσει την ύπαρξης βιώσιμων παρόχων ΤΠ οι οποίοι μπορούν να προτείνουν προσιτές και ασφαλείες λύσεις στο Linux και το Open Source Software στους πιθανούς τους πελάτες», δήλωσε ο Jim Lacey, πρόεδρος και CEO του Linux Professional Institute.

«Σε αυτό το δεύτερο «εκπαιδεύστε τους εκπαιδευτές» workshop, ελπίζουμε να κτίσουμε πάνω στην ορμή που αποκτήσαμε στο Ναιρόμπι κατά το πρώτο workshop. Σε εκείνο το πρώτο εργαστήριο, 12 συμμετέχοντες πιστοποιήθηκαν στο LPIC-1. Με αυτή την εκπαίδευση και πιστοποίηση, αυτοί οι συμμετέχοντες τώρα είναι έτοιμοι να παρέχουν εκπαίδευση LPI στα δικά τους ιδρύματα ως μια επιχειρηματική πρωτοβουλία. Έτσι θα δημιουργήσουμε ένα δίκτυο από εκπαιδευτές σε όλη την Αφρική που θα συνεισφέρει στην μεγαλύτερη διάδοση των λύσεων Open Source, οι οποίες θα μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην οικονομική ανάπτυξη της Αφρικής», δήλωσε ο Evans Ikua, FOSS Certification manager, του ict@innovation.

Το κοινό έργο των FOSSFA/GIZ Linux είναι μέρος του προγράμματος ict@innovation το οποίο στοχεύει στην δημιουργία δυνατοτήτων για Αφρικανικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ΤΠΕ ώστε να μπορέσουν να εργαστούν με Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού κώδικα. Το πρόγραμμα ict@innovation χρηματοδοτείται επίσης από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείου για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (BMZ) και την Πρωτοβουλία Ανοικτής Κοινωνίας για την Νότιο Αφρική – Open Society Initiative for Southern Africa (OSISA).

Το πρόγραμμα προσφέρει online εκπαιδευτικές μονάδες για πιστοποίηση LPIC-1 και είναι διαθέσιμο σε αυτή την ιστοσελίδα.

Το FOSSFA αναπτύσσει επίσης το πρώτο «made in Africa» εκπαιδευτικό βοήθημα για το LPIC-1 το οποίο θα δημοσιευτεί κάτω από άδεια Creative Commons. Για περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό αυτό βοήθημα παρακαλούμε δείτε σε αυτή την ιστοσελίδα.

Το Linux Professional Institute υποστηρίζεται παγκοσμίως από την βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής, επιχειρηματικούς πελάτες, επαγγελματίες της κοινότητας, κυβερνητικές υπηρεσίες και από την εκπαιδευτική κοινότητα. Το πρόγραμμα πιστοποίησης LPI υποστηρίζεται από ένα δίκτυο συνεργατών που εκτείνεται σε πέντε ηπείρους και διανέμεται σε όλο τον κόσμο σε πολλές γλώσσες με πάνω από 7.000 τοποθεσίες πραγματοποίησης εξετάσεων. Από το 1999, LPI έχει παραδώσει πάνω από 270.000 εξετάσεις και 90.000 LPIC πιστοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.

# # #

Σχετικά με το Linux Professional Institute:

Το Linux Professional Institute προωθεί και πιστοποιεί βασικές δεξιότητες στο Linux και τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα μέσα από την παγκόσμια παράδοση ολοκληρωμένων, υψηλής ποιότητας, ανεξάρτητων από προμηθευτές εξετάσεων. Ιδρυθέν ως διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, τον Σεπτέμβριο του 1999 από τη κοινότητα του Linux, το Linux Professional Institute συνεχίζει να επιδεικνύει αναγνωρισμένο παγκόσμιο ηγετικό ρόλο στην πιστοποίηση των επαγγελματιών του Linux. Το LPI προωθεί το Linux και το κίνημα του ανοιχτού κώδικα, μέσω στρατηγικών εταίρων, χορηγιών, καινοτόμων προγραμμάτων και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της κοινότητας. Μεγάλοι χρηματικοί χορηγοί του LPI είναι: Platinum Χορηγοί, η IBM, το Linux Journal, το Linux Magazine, η Novell, η SGI, και η TurboLinux ενώ Χρυσοί Χορηγοί, η HP και η IDG.

Σχετικά με το ict@innovation

Το πρόγραμμα ict@innovation επικεντρώνεται στο Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα ως μια κρίσιμη τεχνολογία για την προώθηση της καινοτομίας, την προσθήκη τοπικής αξίας και δημιουργίας αειφόρων και προσιτών λύσεων ΤΠΕ. Το ict@innovation είναι μια συνεργασία του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα της Αφρικής (FOSSFA) και του Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) το οποίο έχει σαν στόχο την βελτίωση της τοπικής δικτύωσης και την ενδυνάμωση των συμβουλευτικών δυνατοτήτων τοπικών και εθνικών οργανισμών ΤΠΕ καθώς και των εκπαιδευτικών και άλλων οργανισμών. Οι χρηματοδότες της προσπάθειας αυτής είναι το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (BMZ) και η Πρωτοβουλία Ανοικτής Κοινωνίας για την Νότιο Αφρική – Open Society Initiative for Southern Africa (OSISA).

0